Kuhinjska sol

Izdelki

Gospodinjska morska sol DROGA® v značilni embalaži s podobo »trabakule«, tradicionalne tovorne jadrnice, s katero so prevažali sol, vsebuje le morsko sol pridobljeno iz kristalno čistega Sredozemskega morja ob zahodni obali Sicilije med Marsalo in Trapanijem, na območju naravnega rezervata, kjer so sol pridobivali Feničani že vsaj v 3 st. pr. n. št.. Dodali smo ji samo jod, nujno potreben element za normalno delovanje človeškega organizma.

Za razliko od večine drugih soli za gospodinjstvo na trgovskih policah, naša gospodinjska morska sol ne vsebuje nikakršnih dodatkov proti strjevanju (razen artikla Morsko fino mleta jodirana sol v vrečki 1 kg), zato je potrebno upoštevati navodilo o hrambi v suhem prostoru. Morska sol je namreč higroskopna in bo, če jo hranimo v odprti posodi, nase vezala vlago iz okoliškega zraka ter se pričela strjevati. Proces strjevanja je hitrejši pri fino mleti soli, grobo mleta sol je s tega gledišča manj občutljiva. A brez skrbi, tudi če se vam sol v solnici začne strjevati, nastale kepice ne vplivajo na njeno kvaliteto in se med prsti brez težav spet razpustijo.

Morska sol je naravni proizvod, pod odprtim nebom pridobljen na solinah. Kljub izredni previdnosti pri njeni pridelavi, pobiranju ter skladiščenju, lahko občasno v morski soli najdemo drobne, temne primesi naravnega izvora, najpogosteje gre za ostanke podlage kristalizacijskih bazenov. Te »črne pikice« z lahkoto poberemo iz soli.

Morska fino mleta jodirana sol v posipaču

Količina: 250 g

Morska fino mleta jodirana sol v kartonski embalaži

Količina: 500 g

Morska fino mleta jodirana sol v kartonski embalaži

Količina: 1 kg

Morska grobo mleta jodirana sol v kartonski embalaži

Količina: 1 kg

Morska fino mleta jodirana sol v vrečki

Količina: 1 kg